söndag 30 juni 2013

Sallad med vindruvor

God morgon!

Här faller ett fint men ymnigt regn denna söndagsmorgon. Det känns som en riktigt gråmulen dag och jag misstänker att det blir innemys och fix för hela slanten. 

Igår kväll slog vi till på en grillmiddag mellan regnskurarna. Till det gjorde jag en sallad som är väl värd att testa. Nämligen en vindruvssallad. 



Vi åt den för första gången hos K och J i Stockholm och tyckte att den var supergod. Vi äter den framför allt till grillat kött och den blir då en fräschör mot köttet. Jag har inget exakt recept utan höftar med ingredienserna men här kommer ett ungefärligt recept som du sedan kan anpassa efter ditt tycke och smak. 


Vindruvssallad (ca 4 pers)

500 g gröna vindruvor
3 salladslökar
ca 4-5 cm färsk chilipepparfrukt
1-2 msk riven ingefära
1/2 - 1 dl olivolja limone(man kan också pressa citron i vanlig olivolja)
salt

Gör så här:
  • Skär vindruvorna på mitten. Strimla salladslök och finhacka chilipeppar.
  • Blanda dem med olja och ingefära i en salladsskål
  • Smaka av med salt(var inte rädd för att salta på, oljan sväljer ganska mycket av saltet).
  • Låt gärna dra en stund innan servering.



Vi åt salladen till kycklingspett, ugnsrostad färskpotatis, äppeltsatsiki och bea. Mums!


Ha en skön söndag!

Kram



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar